BLOG

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, tips en adviezen in onze blogsectie. Bij Haard & Design delen we onze expertise graag met u om uw openhaardervaring te verbeteren. Verrijk uw kennis en warmte met onze informatieve artikelen.

Hoe bepaal ik het vermogen van een haard?

Het vermogen van een haard of kachel wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Simpel gezegd geldt: hoe groter de ruimte (in kubieke meters), hoe meer vermogen (kilowatt) de haard of kachel nodig heeft. Als je een haard koopt, bepaal je eerst wat de functie wordt. Wil je een haard als hoofdverwarming van de kamer? Om extra te verwarmen? Of misschien alleen als sfeerverwarming? Wanneer je alleen voor sfeerverwarming gaat, is een kachel of haard met een laag vermogen van 4 kW al voldoende. Voor...

Het ABCAT houtrookfilter

ABCAT houtrookfilter voor houtkachels: stook zonder overlast Om de overlast en uitstoot van houtrook te verminderen heeft Ecolink Solutions een houtrookfilter ontworpen namelijk de ABCAT.

EcoDesign 2020

Wat houdt het in? Wij leggen u EcoDesign 2020 uit!

Vlamgarantie Bellfires

Twijfelt u over een gashaard? Met onze Vlamgarantie blijft uw haard gegarandeerd branden. Ontdek de Vlamgarantie.

Kachels, haarden of toch centrale verwarming?

Kachels, haarden of toch centrale verwarming? Elke woning heeft verwarming nodig. Zeker in de winterdagen is er niets prettiger dan de warmte te voelen die door je huis heen stroomt en de kou buiten houdt. Er zijn tal van verschillende mogelijkheden om je woning te voorzien van een dergelijke warmtebron. Zoveel stijlen, zoveel keuzes Afhankelijk van de sfeer die je in je woning wilt brengen, kun je kiezen voor een haard of kachel die gelijk de blikvanger wordt in het interieurs design. Alleen...

Is uw gashaard klaar voor het stookseizoen?

21 juni: Het is zomer! Veel huishoudens houden in de zomerperiode een grote schoonmaak. Denk hierbij ook aan het op orde brengen van uw gashaard! Dan is deze op tijd gereed voor het nieuwe stookseizoen.

Hoe steek je nou precies een houtkachel aan?

Hoe moet je nou precies een houtkachel aansteken? Weet u de juiste methode al of twijfelt u nog? De Zwitserse aansteek methode is de enige juiste manier!

Welk haardhout?

Ieder haardhout heeft diverse eigenschappen. Welk haardhout u moet kiezen hangt af van het effect dat u wil bereiken. Ten eerste kunt u zich afvragen in welke periode u wilt dat het gekozen hout zijn warmte afgeeft. Verschillende houtsoorten hebben namelijk een andere periode waarover de warmte afgegeven wordt. Over het algemeen geeft een zachtere houtsoort zoals Berken en Elzen sneller de warmte af dan een harde soort zoals eiken. Lees meer...

Pelletkachel of biomassaketel

Wil je toch genieten van een houtvuur, kies dan voor pelletkachel. Een open haard of houtkachel zijn echte afraders: die zorgen voor een heleboel schadelijke stoffen in en om je huis. Bovendien vliegt bij de open haard 90 procent van de warmte zo de schoorsteen uit, bij de houtkachel is dit 20 tot 40 procent. Bij matig gebruik (denk aan 2 avonden per week voor de sfeer) draagt een pelletkachel beperkt bij aan de luchtverontreiniging, in ieder geval een stuk minder dan gewone houtkachels.