Onze Diensten

Haard & Design is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige openhaarddiensten, waaronder installatie, reparatie en onderhoud. Wij zorgen voor uw warmte en tevredenheid.

Enkelwandig RVS rookafvoerkanaal

Een enkelwandige RVS rookkanaal kan worden toegepast als schoorsteenvoering in een bestaand gemetseld schoorsteenkanaal. Het schoorsteenkanaal dient wel geschikt te zijn voor een recht stijfwandig RVS rookkanaal. Het enkelwandig RVS rookkanaal wordt ook gebruikt als aansluitstuk tussen houtgestookte haarden/houtkachels naar de schoorstenen/rookkanalen. Het enkelwandig RVS rookkanaal wordt standaard in blank RVS geleverd en is uit voorraad leverbaar. Tegen meerprijs is het enkelwandig RVS rookkanaal ook leverbaar in zwart. Wij maken alleen gebruik van RVS enkelwandige rookgasafvoerkanalen van het merk Thermo Products. Deze hoogwaardige schoorsteenkanalen worden vervaardigd uit 1e klasse roestvast staal en voldoen aan alle eisen van het Bouwbesluit NPR’s, NEN normen en MPA (TNO, KOMO en CE goedgekeurd).

Dubbelwandig RVS rookafvoerkanaal

Is er geen rookkanaal in uw woning aanwezig en wilt u een openhaard of kachel installeren? Haard & Design Veenendaal monteert in dit geval snel en vakkundig een dubbelwandig RVS rookgasafvoerkanaal wat aan alle veiligheidseisen voldoet. Over het algemeen kunnen we hierbij volstaan met het maken van twee vloeropeningen in de verdiepingsvloeren en het aanbrengen van een dakdoorvoer. U ondervindt hiervan weinig overlast en vaak zijn de werkzaamheden binnen een dag uitgevoerd zodat u nog dezelfde dag uw kachel kunt aansluiten en kunt stoken. Wij maken alleen gebruik van RVS dubbelwandig geïsoleerde rookgasafvoerkanalen van het merk Thermo Products. Deze hoogwaardige schoorsteenkanalen worden vervaardigd uit 1e klasse roestvast staal en voldoen aan alle eisen van het Bouwbesluit NPR’s, NEN normen en MPA (TNO, KOMO en CE goedgekeurd).

Dubbelgedraaid RVS flexibel rookafvoerkanaal

Als er in het stenen rookkanaal sprake is van rooklekkage, bestaat hiervoor een prima oplossing. In het schoorsteenkanaal wordt een RVS flexibele schoorsteenvoering aangebracht en deze wordt aangesloten op uw openhaard of houtkachel. Nadat de flexibele schoorsteenvoering is ingebracht wordt in de loze ruimte tussen de schoorsteenvoering en het schoorsteenkanaal een isolatiemortel aangebracht. De RVS flexibele schoorsteenvoering is bestand tegen zeer hoge temperaturen, is 100% gas en waterdicht en geeft niet meer weerstand dan een schoorsteenkanaal met gladde binnenkant. Wij maken alleen gebruik van Pahflex flexibele schoorsteenvoeringen met Gastec-QA certificaat.

Concentrisch RVS rookgasafvoer kanaal

Een concentrisch rookgasafvoerkanaal kan worden toegepast als een luchttoevoer- en rookgasafvoersysteem voor gasgestookte gesloten kachels, gashaarden en sfeerhaarden. Een concentrisch rookgasafvoerkanaal heeft een dubbel kanaal systeem. De verse lucht wordt door de buitenpijp aangezogen en de rook- en afvoergassen worden door de binnenpijp naar buiten afgevoerd. Concentrische rookgasafvoerkanalen kunnen horizontaal door de buitenmuur of verticaal door het dak worden aangesloten. Het concentrisch rookgasafvoerkanaal wordt standaard in blank RVS geleverd en is uit voorraad leverbaar. Tegen meerprijs is het concentrisch rookgasafvoerkanaal gepoedercoat leverbaar in zwart RAL 7021. Het concentrisch rookgasafvoerkanaal is leverbaar in 2 maten:

Maatgeving 100/150 mm
Maatgeving 130/200 mm

Wij maken alleen gebruik van RVS concentrische rookgasafvoerkanalen van het merk Thermo Products. Deze hoogwaardige schoorsteenkanalen worden vervaardigd uit 1e klasse roestvast staal en voldoen aan alle eisen van het Bouwbesluit NPR’s, NEN normen en MPA (TNO, KOMO en CE goedgekeurd).

Schoorsteen reparaties

Voor vragen en advies over uw rookkanaal of heeft u schoorsteenbrand gehad? Hieronder kunt u snel en eenvoudig een afspraak maken met een van onze specialisten!

Wij zijn onder andere gespecialiseerd in: 
– installatie van roestvast stalen schoorsteenkanalen
– schoorsteenrenovatie (bijvoorbeeld na schoorsteenbrand)
– schoorsteeninspectie m.b.v. camera
– rookproeven
– leveren en installeren van elektrische schoorsteenventilatoren
– schoorsteenbouw (prefab)
– industriële schoorsteenbouw, -schoorsteenrenovatie
– aanleg rookgasafvoerkanalen t.b.v. ketelhuizen

Met onze ervaring en vakmanschap is er een kwaliteitsoplossing voor iedere schoorsteen!