Is uw gashaard klaar voor het stookseizoen?

21 juni: Het is zomer!  Veel huishoudens houden in de zomerperiode een grote schoonmaak. Denk hierbij ook aan het op orde brengen van uw gashaard! Dan is deze op tijd gereed voor het nieuwe stookseizoen. Voor elke gashaard is het belangrijk dat er elk jaar onderhoud wordt gedaan. Waarom is dit belangrijk?
– Gegarandeerd een veilig gebruik van uw gashaard
– Uw haard gaat langer mee
– Minder kans op storingen

Hierdoor kunt u onbezorgd (blijven) genieten van een sfeervol haardvuur!

Wij raden u dan ook aan om jaarlijks uw haard te laten onderhouden door een vakman. Dit kan uiteraard door Haard & Design Veenendaal verzorgd worden. Ga voor een afspraak of abonnement snel naar: https://www.haard-design.nl/service-onderhoud/ en vul snel ons contactformulier in. 

Waar wordt tijdens dit onderhoud naar gekeken?

Elke gashaard bevat een waakvlam die te allen tijde goed moet kunnen branden. Het is dan ook van belang zeker te zijn dat daar geen vervuiling zit. Via de gasleiding of door kalkafzetting kan vuil rond de waakvlam komen waardoor de haard niet goed ontsteekt of na een korte tijd weer uit gaat. Meteen kijken we of het thermokoppel/oxypilot nog in goede staat is.

Als er op de houtstammen een lichte roetaanslag zit, wordt dat met een stofzuiger voorzichtig weg gezogen. De overdruk beveiliging wordt getest door de monteur door er licht tegen te duwen. De klep moet enkele centimeters omlaag kunnen bewegen en mag niet geblokkeerd zijn.

Na het reinigen en controleren van de brander worden de houtstammen en embers teruggeplaatst volgens de voorschriften. Dit doet de monteur met veel zorg, zodat u weer kunt genieten van een mooi vuur en om te voorkomen dat uw haard gaat roeten en de ruit zwart wordt.

De batterijen in de ontvanger van de afstandsbediening verwisselen we jaarlijks, de blokbatterij in de handzender eens in de vijf jaar.

De kalkaanslag van de ruit en eventuele aanslag op de zwart keramische spiegels wordt verwijderd door deze te polijsten.

Bij terugplaatsing van de ruit controleren we meteen het koord dat zorgt voor een goede afsluiting van de haard.

Zó, nu kunt u weer een heel jaar veilig en onbezorgd genieten van uw gashaard!

Veel stookplezier toegewenst!