Haardhout kopen

houtbriketten

Houtbriketten bestaan uit samengeperste houtspaanders en zaagsel, hebben een hoge verbrandingswaarde en zijn daarom een goede toevoeging aan uw assortiment. 

Welke briketten passen het beste bij mij?

Nacht: gloeien lang door en zijn HET alternatief voor bruinkoolbriketten. De nachtbriketten gebruikt u dus, zoals de naam al zegt, gedurende de nacht. Of bijvoorbeeld wanneer u voor een langere tijd overdag niet bij uw haard of kachel kunt blijven. Dit alles om een constante temperatuur te kunnen behouden.

RUF: worden gemaakt van zachte houtsoorten als naaldhout en berk, deze branden makkelijk en branden lang door en zijn ideaal voor kleinere en/of kom kacheltjes.

Hardhout briketten: worden van harde houtsoorten, voornamelijk eiken en beuken, gemaakt, ze branden mooi in omdat er een zuurstof gat in het briket zit. Tevens heeft dit briket de eigenschap dat ze lang doorgloeien (ca. 2.5 uur).

Ronde: dit zijn zwaardere briketten (2kg. p.s) maar ook wat langer. Deze briketten worden gemaakt van een mix van houtsoorten, het vuur trekt als het ware als een cilinder om het briket heen waardoor deze uitzet. De ronde briketten geven erg veel warmte/hitte af.

 

Bestel snel via de onderstaande kortingsknop en ontvang € 10,00 korting op uw bestelling!

Milieuvriendelijk

Met onze geperste briketten stookt u efficiënt en schoon. Dit komt doordat de geperste blokken worden geproduceerd van hout dat in feite “over wordt gehouden” in de houtindustrie. Van deze (afval)producten worden houtbriketten geperst. In principe wordt het hout dus hergebruikt om briketten van te persen. 

Droog opslaan

Sla uw houtbriketten altijd op een droge plek op. Tijdens het persen worden er geen chemische bindmiddelen gebruikt. Dit is uiteraard goed voor het milieu maar dit zorgt er wel voor dat wanneer houtbriketten in aanraking komen met vocht, ze uitzetten en uit elkaar brokkelen. Sla ze daarom altijd vrij van vocht op. Bijvoorbeeld in uw schuur een aantal cm vrij van de vloer.